Vragen over Jeugdtheater

Hofplein online

Vraag en antwoord

Hieronder staat een lijst met de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Jeugdtheaterschool

Ga naar het ‘aanbod’ op de pagina van Jeugdtheater, kies een cursus en druk op inschrijven.

Klik op leslocaties of vink de leslocatie van keus aan op de aanbodpagina. Op de aanbodpagina kunt u ook de gewenste leeftijdscategorie aanklikken.

Leerlingen komen in een groep die op leeftijd is ingedeeld. We kijken naar de leeftijd die een leerling heeft vanaf 1 januari 2018. Een voorbeeld: is een leerling bij inschrijving 7 jaar, maar wordt het vóór 1 januari 2018 8 jaar, dan kan de leerling zich inschrijven voor de groep 8 jarigen.

Alleen voor speciale klassen zoals de Talentklassen, moet auditie gedaan worden. Om reguliere theaterlessen te volgen, hoeft geen auditie gedaan te worden.

Op sommige leslocaties hebben zijn er combinatie groepen. We proberen het leeftijdsverschil echter niet groter te laten worden dan 2 jaar in één groep.

Practice is het lesjaar op de Jeugdtheaterschool voor nieuwe leerlingen vanaf 12 jaar. Ook leerlingen die al op de Jeugdtheaterschool zitten en 12 jaar zijn, stromen automatisch door naar‘Practice’. Per lesdag volgen Practice leerlingen 2,5 uur theaterles. Aan het einde van het seizoen is er een presentatie. Na dit lesjaar mogen de leerlingenspelen in een grote of kleine voorstelling (‘On Stage’).

Practice -> On Stage -> T-Lab -> On Stage

Dat is zeker mogelijk. U krijgt bericht wanneer er plek is in de groep van uw keuze. Ook voor plaatsing op de wachtlijst wordt€ 25,- inschrijfgeld gehanteerd.

In dat geval krijgen de ingeschreven leerlingen bericht met de vraag of ze een andere tijd/leslocatie willen kiezen. U kunt in zo’n geval ook uw geld terugkrijgen.

Per leslocatie zijn er voor iedere leeftijdsgroep theaterlessen. Het rooster is vaststaand voor het gehele seizoen. Vul de geboortedatum in, kies één of meerdere leslocaties en de groepen waarvoor ingeschreven kan worden, verschijnen op het scherm.Leerlingen kunnen zo zelf bepalen bij wie ze in de theaterklas komen. Per seizoen kan het rooster veranderen.

Na inschrijving ontvangt de inschrijver direct alle informatie via de mail.

Wanneer de wens is over te stappen naar een andere klas/tijd, kan contact op worden genomen met het kantoor van de Jeugdtheaterschool: 010-2435055 (en vragen naar het JTS kantoor). Overstappen in een lopend seizoen kan tot aan de kerstvakantie.

Ja dat kan. Wilt u afwijkende betaalafspraken maken, neem dancontact op met de financiële administratie: 010-2435055 Het gehele bedrag dient uiterlijk 1 februari 2018 te zijn betaald.

Wanneer een leerling stopt binnen de eerste 4 lesweken, dan is de helft van het lesgeld verschuldigd. Wanneer een leerling stopt na de 4e les, blijft het gehele lesgeld verschuldigd. Let op: het gaat hier om de jaarcursus van de Jeugdtheaterschool die een heel seizoen plaatsvindt (periode september – april). Voor kortere cursussen gelden andere regels.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Hofplein Rotterdam.