Vragen over Jeugdtheater

Hofplein online

 

Vraag en antwoord

Hieronder staat een lijst met de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Team Jeugdtheater helpt jou graag verder.

 

Jeugdtheater Hofplein

Klik hier om het aanbod te bekijken, kies een cursus en druk vervolgens op de roze button “Schrijf je in”.

Klik op leslocaties of vink de gewenste leslocatie aan op de aanbodpagina. Op de aanbodpagina kunt u ook de gewenste leeftijdscategorie aanklikken.

Spelers komen in een groep die op leeftijd is ingedeeld. We kijken naar de leeftijd die een speler heeft vanaf 1 januari 2019. Een voorbeeld: is een speler bij inschrijving 7 jaar, maar wordt het vóór 1 januari 2019 8 jaar, dan kan de speler zich inschrijven voor de groep 8 jarigen.

Op de meeste leslocaties zijn er combinatiegroepen zoals een groep voor 6 én 7 jarigen. We proberen het leeftijdsverschil echter niet groter te laten worden dan 2 jaar in één groep.

Dat is zeker mogelijk. Je krijgt bericht wanneer er plek is in de groep van jouw keuze. Ook voor plaatsing op de wachtlijst wordt € 25,- inschrijfgeld gehanteerd. Dit seizoen helaas niet geplaatst? Dan garanderen we een plek voor jou in het volgende seizoen of ontvang je jouw inschrijfgeld terug.

In dat geval wordt gekeken of groepen kunnen worden samengevoegd of krijgen de ingeschreven leerlingen bericht met de vraag of ze een andere lestijd/leslocatie willen kiezen.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. En ook alle overige informatie over het theaterseizoen wordt per mail gecommuniceerd.

Overstappen in een lopend seizoen kan tot aan de kerstvakantie. Hiervoor kan je contact opnemen met team Jeugdtheater: 010-2435055.

Ja dat kan. Voor de start van het seizoen ontvangt je de factuur voor het totale bedrag per mail. Hierin kun je aangeven te betalen in termijnen. Wil je afwijkende betaalafspraken maken, neem dan contact op met de financiële administratie: 010-2435055. Het gehele bedrag dient uiterlijk 1 februari 2019 te zijn betaald.

Bij annulering door een leerling uiterlijk twee weken vóór aanvang van de cursus hoeft de leerling geen lesgeld te betalen. Wanneer een leerling na dit termijn stopt, maar binnen de eerste 4 lesweken, dan is 25% het lesgeld verschuldigd. Wanneer een speler stopt na de 4e les, blijft het gehele lesgeld verschuldigd. Let op: het gaat hier om de jaarcursus van het Jeugdtheater aanbod (periode september t/m april). Voor de korte theatercursussen geldt dat je tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos kan uitschrijven. Na deze periode is er geen restitutie bij uitschrijving meer mogelijk.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Jeugdtheater Hofplein.

Jeugdtheater Hofplein is meer dan een school. Het is een kunstenhuis. Een warme thuis waar elk kind welkom is. Met open deuren en ramen. Of het nu netjes langs de voordeur binnenwandelt, of via het raam naar binnen waait. Of het nu bulkt van het zelfvertrouwen of zich als een schaduw langs de muren schuurt. Een huis dat zorg draagt voor al zijn bewoners. Maar ook verwachtingen koestert. De verwachting dat, wie er binnenwandelt, open staat voor ontmoetingen. Voor uitdagingen. Want Jeugdtheater Hofplein koestert de droom dat, wie binnenwandelt, op een andere manier het huis weer verlaat. Voller. Sterker. Groter. Met een open en kritische blik de grote wijde wereld in.

Een huis, en geen school, leert mijn kind dan niets? Zeker wel.

Er wordt niet gewerkt volgens een ‘methode’ of een educatief programma. Lessen zijn werkplaatsen. Ontmoetingen. Plekken waar kinderen en jongeren, samen met een docent of artiest aan het werk gaan in een bruisend traject. Wederzijdse inspiratie en het verwerven van inzichten, daar gaat het om. Inzichten in wat theater allemaal kan zijn. Daarbij beschouwen kind en kunstenaar elkaar als volwaardige artistieke partners.

In elk project worden kinderen heel nauw betrokken bij het creatieproces. Er wordt een groot appèl gedaan op hun creativiteit, inventiviteit en vooral op de eigenheid van elk betrokken kind. Kinderen zijn in onze manier van werken nooit enkel uitvoerder van een door ons bedachte les of concept of choreografie.

Gedurende een werkproces wordt nauwkeurig gelet op wat de eigenheid van elk kind is. Als er al audities worden gehouden, is die eigenheid minstens even belangrijk dan het talent, bij het maken van een keuze. Deze manier van werken zorgt steeds voor een rechtstreekse inbreng van elk kind in het uiteindelijke resultaat en heeft als gevolg dat een voorstelling of toonmoment er nooit zo zou hebben uitgezien, zonder hen.

Het doel is dus nooit het vergaren van techniek. Dat is wel het directe resultaat van een artistiek proces. De professionele coach is er om kinderen uit te leggen hoe je een bepaald resultaat kan halen. Niet om te bepalen wat dat resultaat moet zijn. Dat gebeurt namelijk steeds in samenspraak met de kinderen.

Het is onze overtuiging dat kinderen, wanneer ze de kans krijgen om zich creatief te ontwikkelen, en daarin serieus genomen worden, mondiger en kritischer in het leven zullen staan eenmaal ze volwassen zijn. Op Hofplein krijgt elk kind de kans om, in een professioneel kader, van podiumkunst te proeven en daardoor zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken .

Gregory Caers

Hoofd Programma