Organisatie

Hofplein verrijkt levens

In de afgelopen 30 jaar brachten al meer dan een miljoen theaterfans een bezoek aan het kleurrijke Hofpleintheater in Rotterdam Noord en kozen al minstens 75.000 kinderen, jongeren en jong volwassenen voor een cursus of opleiding van Hofplein Rotterdam.

Met de Jeugdtheaterschool (lessen in je vrije tijd), De Theaterhavo/vwo, de MBO Theaterschool en in het nieuwe schoolseizoen ook De Mavo voor Theater – MT010, heeft Hofplein Rotterdam voor alle jeugd wel iets in huis. Op deze manier draagt Hofplein met haar voorstellingen, festivals, lessen en educatieprojecten in grote mate bij aan het plezier en de persoonlijke en culturele ontwikkeling voor iedereen tussen de 2 en 25 jaar.

Ook buiten Rotterdam is Hofplein actief: de Jeugdtheaterschool heeft inmiddels 15 leslocaties waarvan 10 buiten Rotterdam (Barendrecht, Breda, Capelle a/d IJssel, Goeree-Overflakkee, Hoekse Waard, Hoogvliet, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Roosendaal, Voorne). Hofplein heeft 180 medewerkers in loondienst waarvan 45 oproepkrachten en 85 betrokken vrijwilligers.

 

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Sinds 2012 is Hofplein Rotterdam een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en voldoet met de opsomming van onderstaande gegevens aan de digitale publicatieplicht die aan deze status verbonden is.

 

Officiële naam

Stichting Hofplein Rotterdam
RSIN nummer 006473039
Fiscaal nummer: 0064.73.039.B01

 

Missie

Hofplein Rotterdam verrijkt leven en is een speelplaats waar een kind zichzelf kan zijn, plezier beleeft, ontdekkingen doet, grenzen aftast en confrontaties aangaat. Dit doen wij door kinderen en jongeren laagdrempelig, op een actieve en receptieve manier in aanraking te brengen met theater. Verbeeld, verrijk, verwonder.

 

Visie

Het leven draait om vrijheid, creativiteit en aandacht. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je de ruimte krijgt om jezelf te zijn en je ideeën te delen. Door verhalen te vertellen kunnen we samen groeien, grenzen verleggen en plezier maken. Theater inspireert om te leven vanuit je hart en draagt daarmee bij aan een rijkere wereld.

 

Raad van toezicht

  • mevrouw prof.mr. dr. W.S.R. Stoter
  • drs. P.C. van der Burg
  • de heer F.P. Hengeveld

Lidmaatschap van de Raad van Toezicht is een onbezoldigde functie.

 

Directie

  • Caroline Pietermaat, algemeen directeur/bestuurder
  • Marnix Keeven, financieel directeur

 

Beloningsbeleid

Stichting Hofplein Rotterdam is formeel niet aangesloten bij een cao. Voor het beloningsbeleid wordt zoveel mogelijk de Rotterdamse ambtenaren cao met bijbehorend loongebouw aangehouden. Een belangrijke afwijking is dat de Rotterdamse ambtenaren cao een 36-urige werkweek en Hofplein Rotterdam een 40-urige werkweek aanhoudt als fulltime baan. Directieleden van Hofplein Rotterdam worden ingeschaald volgens bovengenoemd loongebouw in schaal 13 (afdelingsdirecteuren) of 14 (algemeen directeur).

 

Werken bij Hofplein?

Bekijk onze huidige vacatures

 

Contactgegevens

Hofplein Rotterdam (Kantoren & Onderwijs)
Pieter de Hoochweg 222
3024 BJ Rotterdam
010 – 243 50 55

Hofpleintheater
Benthemplein 13
3032 CC Rotterdam
010 – 243 50 50

Contactformulier