Nationale Jongerenherdenking 4 mei

Phone down – heart open

Op 4 mei a.s. vindt de eerste Nationale Jongerenherdenking plaats in Rotterdam als verrijking van de vele herdenkingen die op 4 mei in het hele land plaatsvinden. Een eigen herdenking: vóór en dóór jongeren. Om samen nieuwe betekenis te geven aan het thema: stilstaan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden, met een speciaal programma waarin veel te doen, kijken, voelen en beleven is.

Programma & locatie
De herdenking vindt plaats in het nieuwe Luxor Theater met onder andere The Smartphone Orchestra. Ook Akwasi sluit aan, er zijn vlogs van spelers, een pop-up poëzie winkel, een wereldwensenmuur en korte scenes in “oorlog in mijn huis”. Aansluitend speelt de Hofpleinvoorstelling De loop der dingen waarin 40 jonge spelers op aangrijpende wijze de verbinding met de huidige situatie in de wereld leggen.

Voorafgaand aan de herdenking worden jongeren, spelers en passanten uitgenodigd om op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk in Rotterdam gekleurde kaarsen aan te steken die gezamenlijk een groot lichtmonument vormen. Dit kunstwerk, ontwikkeld door Mothership, is een stil symbool waaruit hoop voor de toekomst spreekt. De afbeelding is dit jaar ontworpen door de Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit. Het kunstwerk zal met ruim 10.000 kaarsjes een oppervlakte van bijna 200 m2 beslaan. Na afloop van de Hofpleinvoorstelling De loop der dingen wordt iedereen uitgenodigd voor een avondwandeling naar het kunstwerk.

Middag/ avond   Vormen van groot lichtmonument op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk
18.30 uur Zaal open, start herdenkingsprogramma
19.30 uur Start podiumprogramma
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur Vervolg herdenkingsprogramma
21.00 uur Aanvang Hofpleinvoorstelling De loop der dingen i.h.k.v. Theater na de Dam

Reserveren
Met een donatie van € 5 kun je het programma én de voorstelling bijwonen. De opbrengst gaat volledig naar War Child, dat zich inzet om samen de oorlog uit een kind te halen. Koop hier je tickets.

 

Bart Boonstra – geschiedenis Maliebaan Utrecht

Bart Boonstra presenteert 4 mei de eerste Nationale Jongerenherdenking in Rotterdam. Zien we jou daar ook?

Geplaatst door De Nationale Jongerenherdenking op maandag 24 april 2017

 

Info

  • Locatie: Nieuwe Luxor Theater
  • Kosten: € 5,-
  • Koop direct

 

Burgemeester Aboutaleb
“De jongeren hebben de toekomst, ook de toekomst van het herdenken van dit ingrijpende hoofdstuk in onze geschiedenis. Zij zullen op hun eigen manier de lessen doorgeven. De nationale jongerenherdenking is een mooie start hiervan.”