Algemeen 010 - 243 50 55

Kassalijn 010 - 243 50 50

De MBO Theaterschool 

De MBO Theaterschool leert je wat nodig is om je aanleg en vakmanschap verder te ontwikkelen en je te profileren als acteur, theatervormgever of theatertechnicus. Door je uit te rusten met de benodigde technieken, kennis, ervaring en artistiek inzicht wordt gewerkt aan de ontwikkeling van je talent. 


Samenwerking 

Welke opleiding je ook kiest, samenwerking is super belangrijk. Een regisseur of choreograaf kan nog zo’n prachtig idee bedenken, maar zonder de 

samenwerking tussen acteurs, vormgevers en technici, is het onmogelijk om een goede voorstelling te maken. In de professionele omgeving op De MBO Theaterschool leer je in opdracht en gedisciplineerd samen te werken. Hierbij ontdek je hoe belangrijk helder communiceren, incasseren en organiseren is.


Werkmentaliteit 

Werken in de wereld van kunst, cultuur en media vereist doorzettingsvermogen en bovenal een bijzondere werkmentaliteit. Het betekent aan de slag zijn als anderen vrij hebben! Als toekomstig professional beschik je over discipline, een professionele houding en passie voor theater! De normale lesdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Veel (verplichte) activiteiten vinden ’s avonds, in vakanties en in het weekend plaats. 


Professionals 

De MBO Theaterschool werkt met betrokken docenten die allen werkzaam zijn in de theaterwereld. Professionals uit verschillende vakgebieden verzorgen jaarlijks een aantal inspirerende gastdocentschappen. 


Toelatingseisen 

Om op De MBO Theaterschool te worden aangenomen heb je een VMBO-vooropleiding nodig (tenminste kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), of een overgangsrapport HAVO naar het 4e leerjaar.  Top-opleiding kwaliteitszegel

In de Keuzegids Mbo-Studies 2014 heeft De MBO Theaterschool een totaalscore van ++ in de tabel 

"de beste Mbo-opleidingen". Dit betekent dat wij tot de beste 

opleidingen van Nederland behoren!

www.keuzegids.org
Nieuws

Open dag 24 januari

Op zaterdag 24 januari is van 11.00 uur tot 16.00 uur de open dag van De MBO Theaterschool in de Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222. Kom kennis maken met de opleiding en de drie richtingen. Je bent van harte welkom! Klik op lees verder voor meer informatie.

Scrooge, kerst op z'n Rotterdams

RTV Rijnmond en Hofplein Rotterdam presenteren op kerstavond, 24 december, een muzikaal en theatraal televisie-evenement, onder aanvoering van presentator en programmamaker Dave van der Wal. 'Scrooge op z'n Rotterdams' wordt op 24 december uitgezonden en wordt doorlopend herhaald tot en met eerste Kerstdag om 17.00 uur. In Scrooge spelen ook studenten van De MBO Theaterschool mee. Kijk op Kerstavond naar RTV Rijnmond of check nu alvast the making of!

Dave op de Theaterschool

Dave van der Wal van TV Rijnmond heeft een maand meegelopen op de MBO Theaterschool. Kijken dus! De afleveringen zijn te zien op TV Rijnmond. Via hun website kun je de afleveringen terugkijken.