Algemeen 010 - 243 50 55

Kassalijn 010 - 243 50 50

De MBO Theaterschool 

De MBO Theaterschool leert je wat nodig is om je aanleg en vakmanschap verder te ontwikkelen en je te profileren als acteur, theatervormgever of theatertechnicus. Door je uit te rusten met de benodigde technieken, kennis, ervaring en artistiek inzicht wordt gewerkt aan de ontwikkeling van je talent. 

 

Samenwerking 

Welke opleiding je ook kiest, samenwerking is super belangrijk. Een regisseur of choreograaf kan nog zo’n prachtig idee bedenken, maar zonder de 

samenwerking tussen acteurs, vormgevers en technici, is het onmogelijk om een goede voorstelling te maken. In de professionele omgeving op De MBO Theaterschool leer je in opdracht en gedisciplineerd samen te werken. Hierbij ontdek je hoe belangrijk helder communiceren, incasseren en organiseren is. 

Werkmentaliteit 

Werken in de wereld van kunst, cultuur en media vereist doorzettingsvermogen en bovenal een bijzondere werkmentaliteit. Het betekent aan de slag zijn als anderen vrij hebben! Als toekomstig professional beschik je over discipline, een professionele houding en passie voor theater! De normale lesdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Veel (verplichte) activiteiten vinden ’s avonds, in vakanties en in het weekend plaats. 

 

Professionals 

De MBO Theaterschool werkt met betrokken docenten die allen werkzaam zijn in de theaterwereld. Professionals uit verschillende vakgebieden verzorgen jaarlijks een aantal inspirerende gastdocentschappen. 

 

Toelatingseisen 

Om op De MBO Theaterschool te worden aangenomen heb je een VMBO-vooropleiding nodig (tenminste kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), of een overgangsrapport HAVO naar het 4e leerjaar.