Algemeen 010 - 243 50 55

Kassalijn 010 - 243 50 50

De MBO Theaterschool: een plek vol ambitie en creativiteit 

Wie De MBO Theaterschool binnenstapt ontdekt een plek vol passie voor theater, creativiteit  en ambitie. Of je nu creatief bent of juist technisch. Of je nu de ideeënbedenker of liever uitvoerend bent. 


De keuze voor een opleiding is ingewikkeld. Heb je al een idee in welke specifieke richting je een opleiding wilt gaan volgen? Maar ben je ook nieuwsgierig naar welke opleiding en omgeving het beste bij je past? Bezoek dan de open dag van De MBO Theaterschool in Rotterdam!

 

De MBO Theaterschool biedt keuze uit drie uitdagende vakopleidingen: theatervormgever (mediavormgever B (Art & Design), podium- en evenemententechnicus (podium & rigging) of artiest (drama & musical). Alle opleidingen zijn op MBO niveau 4. 


De MBO Theaterschool biedt praktijkgerichte studies om je aanleg en vakmanschap te ontwikkelen. Niet alleen door theorie, maar vooral door praktische projecten en stages. Het is dé manier om inhoudelijk kennis te maken met jouw toekomstige vakgebied. Het merendeel van de afgestudeerde studenten wordt aangenomen op een HBO vervolgopleiding. Weer anderen vinden een weg in de beroepspraktijk.

 

We respecteren ieders achtergrond, talent en discipline. In een professionele omgeving leer je met elkaar samenwerken door helder communiceren en organiseren, maar ook door te leren incasseren. Dit zijn belangrijke kwaliteiten en competenties. Hierdoor kreeg het merendeel van onze studenten de afgelopen jaren exclusieve stageplaatsen aangeboden in de beroepspraktijk.

Top-opleiding kwaliteitszegel

In de Keuzegids Mbo-Studies 2015 heeft De MBO Theaterschool een totaalscore van ++ in de tabel 

"de beste Mbo-opleidingen". Dit betekent dat wij tot de beste 

opleidingen van Nederland behoren!

www.keuzegids.org


Op 27 maart kun je meelopen met de opleidingen Theatervormgeving & Podium- en Evenemententechniek.

Dit staat er op het programma:

 

10:30 uur: Welkom in de hal van de Theaterschool

10:50 uur: Meelopen bij Podium- en Evenemententechniek

11:40 uur: Meelopen bij Theatervormgeving, les kostuum   

12:15 uur: Rondleiding door de Theaterschool

12:30 uur: Informatiebijeenkomst door Debbie van Dishoeck, adjunct-directeur van de opleiding

 

Interesse? Je bent van harte welkom! Meld je aan via mbo.theaterschool@hofpleinrotterdam.nl

Nieuws

Meelopen met techniek en vormgeving? Dat kan!

Ben jij geïnteresseerd in de opleidingen podium- en evenemententechniek en vormgeving en zou jij een keer willen meelopen tijdens de lessen? Dat kan! Stuur een mail naar mbo.theaterschool@hofpleinrotterdam.nl en meld je aan. Je ontvangt daarna een uitnodiging van ons.

GaoZ week

Binnen de GaoZ week (Geëngageerd Actualiteiten OnderZoek) staat het onderzoek naar de positie van de kunstenaar in deze wereld centraal. Tijdens deze eerste editie, waarin de studenten van De MBO Theaterschool en De Acteerschool Rotterdam samenwerken, staat het onderwerp ‘verantwoordelijkheid’ centraal. Welke verantwoordelijkheden draagt een mens? Welke verantwoordelijkheden draagt een kunstenaar? Hebben we überhaupt verantwoordelijkheid voor de wereld en voor elkaar? Voelt deze individualistische generatie wel verantwoordelijkheden? Het project is voorbereid met een redactie bestaande uit studenten van de verschillende opleidingen onder begeleiding van Cormac Burmania en Ilay den Boer. De studenten maken over dit onderwerp in een kleine week tijd eigen werk. Aan het einde van de week tonen de studenten het gemaakte werk aan elkaar en belangstellenden.

Open dag op 24 januari gemist?

Kom dan op 26 maart naar de open avond podium- en evenemententechniek en vormgeving!