Algemeen 010 - 243 50 55

Kassalijn 010 - 243 50 50

De MBO Theaterschool 

De MBO Theaterschool leert je wat nodig is om je aanleg en vakmanschap verder te ontwikkelen en je te profileren als acteur, theatervormgever of theatertechnicus. Door je uit te rusten met de benodigde technieken, kennis, ervaring en artistiek inzicht wordt gewerkt aan de ontwikkeling van je talent. 


Samenwerking 

Welke opleiding je ook kiest, samenwerking is super belangrijk. Een regisseur of choreograaf kan nog zo’n prachtig idee bedenken, maar zonder de 

samenwerking tussen acteurs, vormgevers en technici, is het onmogelijk om een goede voorstelling te maken. In de professionele omgeving op De MBO Theaterschool leer je in opdracht en gedisciplineerd samen te werken. Hierbij ontdek je hoe belangrijk helder communiceren, incasseren en organiseren is.


Werkmentaliteit 

Werken in de wereld van kunst, cultuur en media vereist doorzettingsvermogen en bovenal een bijzondere werkmentaliteit. Het betekent aan de slag zijn als anderen vrij hebben! Als toekomstig professional beschik je over discipline, een professionele houding en passie voor theater! De normale lesdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Veel (verplichte) activiteiten vinden ’s avonds, in vakanties en in het weekend plaats. 


Professionals 

De MBO Theaterschool werkt met betrokken docenten die allen werkzaam zijn in de theaterwereld. Professionals uit verschillende vakgebieden verzorgen jaarlijks een aantal inspirerende gastdocentschappen. 


Toelatingseisen 

Om op De MBO Theaterschool te worden aangenomen heb je een VMBO-vooropleiding nodig (tenminste kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), of een overgangsrapport HAVO naar het 4e leerjaar.  Top-opleiding kwaliteitszegel

In de Keuzegids Mbo-Studies 2014 heeft De MBO Theaterschool een totaalscore van ++ in de tabel 

"de beste Mbo-opleidingen". Dit betekent dat wij tot de beste 

opleidingen van Nederland behoren!

www.keuzegids.org
Nieuws

Dave op de Theaterschool

Dave van der Wal van TV Rijnmond heeft een maand meegelopen op de MBO Theaterschool. Kijken dus! De afleveringen zijn te zien op TV Rijnmond. Via hun website kun je de afleveringen terugkijken.

Oud student Laura Stolk in het NRC Handelsblad!

In de rubriek Spitsuur vertellen stellen en singles hoe zij werk en privé combineren. In de editie van 12 juli is het de beurt aan oud MBO'er Laura Stolk en haar vriend Joey Tetelepta.

David Laport op Fashion Week Nederland!

Maandag 14 juli presenteert oud vormgevingsstudent David Laport zijn nieuwe experimentele damescollectie tijdens Fashion Week Nederland! Wat een talent!

Afgestudeerd!

Met gepaste trots presenteren wij de negende eindexamenlichting van De MBO Theaterschool met een MBO niveau 4 diploma: 22 acteurs, 8 technici en 8 theatervormgevers. Allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma! We kijken uit naar al het moois wat jullie gaan doen in de toekomst!

Elise Le Pair wint Kunstschouw Award 2014

Oud student Elise Le Pair heeft de Kunstschouw Award 2014 gewonnen met haar presentatie 'Horizon'. We feliciteren Elise van harte met deze prijs! In 2008 behaalde Elise haar diploma Theatervormgeving aan de MBO Theaterschool. Na de MBO Theaterschool ging ze naar de Kunstacademie AKV St. Joost in Breda.